Monday, June 2, 2008

Superhero Movie


Salam ceria buat semua dan selamat bertemu kembali. Semoga kita sentiasa diberi kesihatan yang baik dalam menjalani kehidupan seharian. Macam mana dengan cuti hujung minggu anda? Apa aktiviti menarik yang anda lakukan?
Untuk makluman, saya telah membawa adik-adik menonton wayang di GSC Alamanda, Putrajaya pada hari Sabtu lepas. Pada awalnya, kami merancang untuk menonton filem Narnia atau Ironman. Adik-adik memang excited sangat nak tengok wayang, maklum lah inilah peluang mereka untuk menonton sempena cuti sekolah. Kami sampai awal di sana untuk booking tiket, namun sedikit hampa kerana filem yang menjadi pilihan tiada dalam senarai untuk waktu tayangan terdekat. Narnia pun pukul 1 petang baru ada. Waktu itu jam baru sahaja pukul 11 pagi. Takkan lah kami nak menunggu selama 3 jam semata-mata untuk tengok Narnia. Kami mengambil keputusan untuk memilih filem lain yang bersesuaian dan hampir waktu tayangannya.
Nah, filem yang menjadi pilihan waktu itu adalah Superhero Movie. Wah, excited jugak tengok poster filemnya. First impression kami, mesti jalan ceritanya ala-ala X-man atau Fantastic Four. Namun, tanggapan itu meleset sama sekali setelah kami berada dalam panggung dan menonton filem tersebut. Hampeh!!! Plot cerita yang lemah dan almost all scenes diciplak dari filem Spiderman dan X-man. Huh! Tak kami sangka. Lawak-lawak yang dibuat pulak adalah lawak bodoh.
Patutlah filem ni tak meluas publisiti dia kat tv. Sebab jalan ceritanya tak best. Ini memang satu pengajaran yang berguna buat kami adik-beradik. Lain kali, tak nak dah tengok filem macam ni. Kami akan pilih yang betul2 best baru tengok wayang.
Ok, kepada kaki wayang, pilihlah filem yang berkualiti semasa menonton.
Jangan tertipu kepada poster cantik semata-mata.
Selamat bekerja!

No comments: